Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A szív útja

2009.05.19

Valamikor nagyon régen, amikor még Mi, Emberi Lények teljesen másmilyenek voltunk mint napjainkban, olyan magas szintű kommunikációra voltunk képesek, melyet ma csak nagyon kevesen ismerünk. Ez a kommunikáció, egy olyan fajta érzékelés volt, mely nem az elmén keresztül nyilvánult meg. Nem korlátozódott a szavak szintjére. Egyszerűen csak volt. Ahogyan van most is.

Most egy olyan Világba kalauzollak Téged, mely előtt ha kitárod magad, olyan fantasztikus Egyetemes érzést tapasztalhatsz meg, amit ma talán csak akkor érzel, amikor Szerelmes vagy. Egy olyan érzést, melyet akár a Szerelemmel is összekeverhetnél egy másfajta értelmezésben. Ám ez az érzés kicsit más. Ez az  Egyetemes Szeretet. S ez a Forrásból ered. S az út, mely elvezet oda, a Szív Útja.

A Szívedben van egy hely, ahol béke, csend és nyugalom honol. S ezt az állapotot, nem érintheti semmi. Sem bánat, sem félelem. Sem a kételkedés vagy a kétségbeesés. Nincs semmi, mely kibillenthetné az Örök s állandó állapotból. Ám ez az állapot egyben emlékeztet is valamire. Egy olyan tudásra, melyet újra elő kell hoznunk Magunkból. Ez a Tudás Szívünkben mindig létezett, és Örökké létezni is fog.

S most eljött az emlékezés ideje!

Az Emberiségnek fel kell ismernie, hogy az egyetlen járható út a felemelkedéshez, csakis a Szereteten keresztül tapasztalható meg. Le kell vetnünk a korlátozott gondolkodás kötelékeit, és el kell hagynunk az ítélkezést. Fel kell nyitnunk magunkban Szent kapunkat, mely átjáró egy teljesen Új Világba. Ennek a Szent kapunak egyetlen dolog állhat csak az útjában. S ez az egy: Önmagunk.

El kell engednünk a régi hiedelmeinket, fel kell vállalnunk cselekedeteinkért a felelősséget, s fel kell hagynunk mások hibáztatásával. Teljes felelősséget kell vállalnunk önmagunkért. Ahhoz, hogy ez a Szent kapu megnyíljon, minden pillanatban a Szívünkre kell hagyatkoznunk. Szívünk, minden esetben elvezet, egy mélyebb megismerés felé. S egy olyan rég elfeledett tudást tár elénk, mely elvezet bennünket oda, ahová mindig is vágytunk. Ez a csodálatos "hely" olyan közel van hozzánk, amennyire közel mi vagyunk Önmagunkhoz.

Vajon el tudjuk-e fogadni Embertársainkat olyannak, amilyenek? Képesek vagyunk-e ítéletmondás nélkül tekinteni rájuk, miközben megértjük, hogy saját növekedési szintjüknek megfelelően történik náluk a fejlődés? Tudunk-e lelki szemeinken át csendesen figyelni?

Ha mindennapi tevékenységeink során tudatában vagyunk Isteniségünknek, s ha mindezek megnyilvánulnak szavainkban, gondolatainkban s cselekedeteinkben, akkor jó úton járunk. Fel kell emelkednünk annak a megértésében, hogy mindannyian egyformák vagyunk. Az Egyetemes Szeretet nem tesz különbséget, nem korlátoz, s nem válogat. Ha Szívből eldöntjük, hogy miként szeretnénk a ránk bízott életet élni, felfedezzük, hogy olyan irányba haladunk, amely mindig a lehető legörömtelibb számunkra. Hiszen ez elvezet bennünket olyan régiókba, melyet régen elfeledtünk. Olyan tudást, s olyan bizonyosságot tár elénk, mely ősidők óta létezik. Bennünk szunnyad. Szívből élni, azt jelenti Önmagunkat élni. Tudod ki vagy, s tisztában vagy azzal is, hogy embertársaid, is ugyanazok.

Ha mindig Szeretettel tudunk közeledni Társaink felé, ha minden helyzetben, minden pillanatban tudjuk magunkról, hogy választásunk hatással lehet az egész Világra, felébredt lelkekké válunk. Döntéseink ekkor a feltétlen Szereteten alapulnak, melyeket már tudatosan hozunk.

A szív útja, mindig a mély megértésen alapszik.

Embertársaink segítése, emelése bennünk is ugyanúgy változást indít el. Hiszen ilyenkor tudatosan "elmozdítjuk" az energiát. Olyan pozitív folyamatot indítunk el általa, mely átformálja a saját, és Univerzális gondolkodást is. Hiszen minden tettünk, és minden gondolatunk lenyomatot képez. Ez formálja jellemünket, és ez formálja a jelenben a jövőnket. S ezekké válunk mi Magunk is.

Vajon ha tudatában vagyunk annak, hogy mi teremtjük a valóságunkat, elhisszük-e, hogy Szeretetteli gondolatok, és cselekedetek által a Mennyországot is képesek vagyunk megteremteni Önmagunk és Társaink számára?

Ha ezentúl odafigyelünk arra, amit mondunk, s ahogyan mondjuk, amit cselekszünk, s ahogyan azt tesszük, képesek vagyunk megváltoztatni a Világot. Nem kell mást tennünk, csak a Forráshoz kapcsolódni. A Forrás bennünk is ugyanúgy ott van, ahogyan mindenütt. Így válhatunk tudatos társteremtőkké. Így élhetjük Isteniségünket nap mint nap. Tudatában vagyunk annak, mekkora felelősséggel jár teremteni. Hiszen minden megvalósul, azonnal.


A Szívünkből jövő cselekedetek arra inspirálnak Másokat is, hogy ők is Szívből cselekedjenek. Hiszen olyankor hatalmas kristálytiszta energiák szabadulnak fel általunk. Fényünk ragyogtatjuk, s áramoltatjuk szerte az Univerzumban. Csodát teremtünk. Istenekké válunk. A Szív útja olyan különleges tapasztalat, melyet egy Mester Lélek jár végig. Maga után hagyva a feltétlen Szeretetet, s Másoknak is átadva ezt az Egyetemes mélyről jövő tudást. Ezt a tudást szerte árasztva az egész Világon, hogy Mindenki megtapasztalhassa.

Nyisd meg a Szívedet, és légy mindig elérhető!

A Szív útja az egyetlen, mely hazavezethet minket.